Привреда

Осам компанија из БиХ на престижном сајму ProWein

Off 9

Вањскотрговинска комора Босне и Херцеговине организира наступ произвођача вина и жестоких пића из Босне и Херцеговине на сајму ProWein 2017, који ће бити одржан у њемачком Диселдорфу од 19. до 21. марта.

На заједничком штанду Босне и Херцеговине, који је закупила Вањскотрговинска комора Босне и Херцеговине за потребе представљања компанија из области производње вина, своје производе ће представити осам компанија: Виногради Нуић (Црнопод-Љубушки), Винарија Читлук д.д. (Читлук), Винарија Кежа- Цатена д.о.о. (Љубушки), Подрум Вукоје 1982 (Требиње), Подруми манастира Тврдош (Требиње), Подруми Андрија (Паоча-Читлук), Вински подрум Анђелић – КОМРАД д.о.о. (Требиње) и Хепок д.д. (Мостар).

Ово је други пут да се организира учешће Босне и Херцеговине на сајму ProWein, који је један од најзначајнијих догађаја када је винарство у питању. Ту се сваке године сусрећу водећи свјетски произвођачи и дистрибутери вина и алкохолних пића, хотелијери, угоститељи, малопродавци и ентузијасти.

ProWein карактерише богата и разноврсна понуда догађаја. Сваке године посјетиоци имају прилике да уживају у више од 300 дегустација и презентација.

Осим класичних врхунских вина, излажу се и егзотична вина, селекције, аперитиви и дигестиви.

У оквиру сајма се одржавају презентације међународно познатих винограда, бројних сорти грожђа и врста вина, јаких алкохолних пића, регионалних специјалитета, као и органских производа.

Related Posts