БиХ, Привреда, Туризам

Влада КС: Надзорни одбор ЗОИ’84 хитно да врати старе цијене ски-карата

Off 14
Влада Кантона Сарајево упутила је захтјев Надзорном одбору јавног предузећа ЗОИ ’84 са данашње сједнице да хитно врати цјеновник ски-карата на прошлогодишњи ниво, укључујући и продају предсезонских карата.

У саопштењу из Прес службе Владе Кантона Сарајево наводи се да Надзорни одбор ЗОИ’84, када буде проводио овај закључак, мора водити рачуна и уважити Владину аргументацију која се односи на чињеницу да је у Нацрту буџета КС за наредну годину Влада планирала средства намијењена за подршку функционисању овог предузећа.

“Та планирана средства би покрила евентуалне губитке настале стварањем нових трошкова при кориштењу новоизграђеног вертикалног транспорта и система вјештачког засњежавања”, наводи се у саопштењу Владе Кантона Сарајево.

Кантонална Влада је својим другим закључком формирала посебан тим у саставу премијер Елмедин Конаковић и министри Марио Ненадић, Мухарем Шабић, Јасмин Халебић, Мирвад Курић и Мујо Фишо, те их задужила да у року од седам дана заједно с менаџментом овог јавног предузећа направи додатне консултације у циљу проналаска рјешења за могуће смањење цијена ски-карата за посебне категорије будућих корисника услуга скијашких центара Бјелашница и Игман.

Међу овим категоријама, између осталих, мисли се на најмлађе и најстарије скијаше, спортисте, као и оне слабијег материјалног стања, прецизира се у саопштењу.

Ови закључци произашли су након данашње заједничке анализе чланова Владе Кантона Сарајево и замјеника предсједника Надзорног одбора ЗОИ’84 Хамзе Ајановића, те директора овог кантоналног јавног предузећа Мидхата Хубијара о формирању цјеновника ски-карата, закључује се у саопштењу из Прес службе Владе Кантона Сарајево.

Related Posts