Околиш

Тузла: Стотине волонтера чисти илегалне депоније

Off 10
У Тузли је одржана седма теренска акција чишћења илегалних депонија отпада „Лец Ду Ит (Let’s Do It) – очистимо земљу за 1 дан“, у којој је учествовало више стотина младих, укључивши се тако у овај свјетски покрет.

Око 800 ученика из школа са подручја Тузланског кантона и осталих волонтера дало је допринос очувању животне средине. За један дан у Тузли је очишћено више локација, а акценат је стављен на излетиште Илинчица и видиковац Кицељ.

За све волонтере осигуране су вреће, рукавице и освјежење.

Овогодишња теренска акција одржава се у оквиру кампање „World Цлеануп Day“ која се проводи у 150 земаља свијета, а окупит ће преко 380 милиона волонтера.

Циљ је чистија и здравија околина, а пројекат је дио свјетске кампање и у нашој земљи је почео 2012. године. До сада је у волонтерским акцијама чишћења илегалних депонија отпада и садње дрвећа учествовало181 522 волонтера, који су очистили око 13 200 тона отпада.

„Засађено је скоро пола милиона садница, разних врста дрвећа. У пројекту учествује 115 општина и градова широм БиХ. Ријеч је о пројекту који је дио свјетске кампање “, напомиње Амар Кавгић, координатор пројекта „Лет’с до ит“ Тузла.

Организатори истичу да овим радом желе грађанима вратити наду у боље сутра и вјеру да ова земља може бити боље и љепше мјесто за живот, те поручују:

„Желимо да наша земља у свијету буде позната као земља чистих ријека и планина, као земља гостопримства и добрих људи.“

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Друштвене мреже