Околиш

Водопад Скакавац заледио

Off 15

Подручја којима управља Јавна установа Заштићена природна подручја Кантона Сарајево (Врело Босне, Требевић, Бијамбаре и Скакавац) обилују изузетним и несвакидашњим природним вриједностима и то су јединствени пејзажи, у свим годишњим добима, па тако и у зимском периоду који су посебни лијепи на свој аутентичан начин.

– Примјер је тренутно залеђени водопад на Скакавцу који је прекрасан и несвакидашњи призор. Врело Босне и Бијамбаре су такођер прекрасни као и Требевић који се полако враћа Сарајлијама, односно постаје поновно њихова планина, казао је Фени стручни сарадник за промоцију и маркетинг Јавне установе Заштићена природна подручја КС Мустафа Звиздић.
Нагласио је како је на врелу Босне стање редовно те да се рашчишћавају алеје и шетнице.

– Фијакери на Врелу Босне раде и по овом хладном времену, али не у пуном капацитету. Простор Врела Босне је рашчишћен тако да посјетиоци могу без проблема доћи на ово подручје. То важи и за Бијамбаре с напоменом да није препоручљиво клизати се по језеру, казао је Звиздић.
Напоменуо је како се Кантонална јавна установа за заштићена природна подручја труди се да повећа број посјета подручјима којима управља у зимским мјесецима.

– Једна од најважних стратегија Кантоналне јавне установе за заштићена природна подручја КС је да отвори подручја којима управља, подручја Врела Босне, Бијамбара, Требевића и Скакавца за посјетиоце и у зимском периоду, да их на неки начин навикне да посјећују та подручја и у том периоду, казао је Звиздић.

Related Posts

Arhiva

December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031