fbpx

Мисија, визија и циљеви Радија Босне и Херцеговине

МИСИЈА

Мисија Радија Босне и Херцеговине је да служи јавности, на цјелокупној територији Босне и Херцеговине, са програмима који задовољавају њихове основне потребе за информисањем, образовањем и забавом, те да допринесе одбрани и развоју суштинских вриједности демократског друштва.

 

ВИЗИЈА

Визија Радија Босне и Херцеговине је да буде поуздан, вјердостојан и најрелевантнији  радио у БиХ.

 

ЦИЉНА  ПУБЛИКА

БХР1 је оријентисан на слушаоце и кориснике од 25 до 55 година.

 

ПРОГРАМСКИ ПРОФИЛ И ЦИЉЕВИ 

БХР1 се програмски профилира према концепту  првог  канала радија на државном нивоу. Информативни програм је кључни садржај. Основа програма је програм уживо са водитељима у студију, комбинација говора и музике. Поред информативних емисија, основни жанрови су дебате, документарни програми, спортски, умјетнички и културни, драмски, образовни, музички и вјерски.

БХР1 одликује вјеродостојност и релевантност, брзина извјештавања, тачност, истинитост и непристраност. Својим дјеловањем придоноси плурализму мишљења и развоју културе јавног дијалога.

БХР1 објективно извјештава грађане о животу у земљи и свијету. Потиче социјални напредак, међукултурно и међурелигијско разумијевање, унутрашњу  интеграцију друштва као и регионалну и европску интеграцију Босне и Херцеговине. Као јавни медиј, путем образовног програма образовање чини доступним свим грађанима.

Сви програми, а посебно информативни,  доприносе изградњи оригиналности и властитог идентитета Радија Босне и Херцеговине.

БХР1 – Јесења програмска шема 2017./2018. 

БХР1 – Јесења програмска шема 2015./2016.

БХР1 – Извјештај о раду и пословању у 2014. години