БиХ, Вијести

1,1 милијун марака за пројекте водног господарства у ЗХЖ-у

Off 2
Foto: Fena/Mario Lončar

Након што је Влада Западнохерцеговачке жупаније (ЗХЖ) усвојила Одлуку о доношењу плана утрошка средстава “Текући пријеноси за објекте водног господарства” потписани су и уговори о додијели тих средстава, па ће тако градовима и опћинама у тој жупанији Влада ЗХЖ-а додијелити укупно 1.100.000 марака за пројекте водног господарства.

Кад је у питању Љубушки, ријеч је о пројекту извођења радова и набавке опреме у поступку изградње неколико водоводних објеката према Војнићима, Водицама, Греди и друго.

Опћини Груде средства ће бити додијељена за пројект санације уређаја за прочишћавање отпадних вода и пројект израде бушотине за потребе стабилизације водоопскрбе у ГЗ Груде, Погана Влака-Пољанице и насељу Церов долац.

У Посушју је планирана изградња дистрибуцијског цјевовода у Ракитну те изградња таквог цјевовода на подручју Вира и Загорја.

Град Широки Бријег добивена средства расподијелит ће на неколико пројеката. Међу осталим, ријеч је о отплати инвестицијског кредита којег је овај град користио за изградњу канализацијског колектора. Осим тога, градске власти Широког Бријега средства ће искористити и за градњу транзитног цјевовода и секундарне мреже дијела насеља Кнешпоље те за неколико секундарних цјевовода према другим мјестима у овом граду.

Жупанијска влада од 2014. до 2018. године уложила је више од три милијуна марака у низ сличних пројеката, а износ који се инвестира у пројекте водоводног господарства повећава се из године у годину.

Related Posts