fbpx
БиХ, Вијести

Џаферовић: Додикови ставови нису званични ставови БиХ

Off 6
Foto: Arhiva

Ниједан став који је изнио или договор који је током посјете Руској Федерацији постигао предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик није усаглашен у Предсједништву БиХ, те самим тим не представља ни званичан став наше земље, каже се у саопштењу члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића.

Евентуално постигнути договор у Русији о “гасификацији Републике Српске” не може имати никакве правне посљедице за Босну и Херцеговину или било кога у БиХ, те може представљати само кршење Дејтонског споразума, односно Устава БиХ, стоји у саопштењу.

“Нико у БиХ нема нити би требао имати било шта против повезивања БиХ на међународне плинске токове. Међутим, питање плина и повезивања на међународне токове у искључивој је надлежности државе БиХ. Зато је потребно донијети закон на државном нивоу и формирати неовисног државног оператера какав је Елетропренос за електричну енергију. Позивам Додика и све друге политичке актере у БиХ да то урадимо што прије и тиме омогућимо стабилно снабдијевање БиХ плином”, поручио је Џаферовић.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže