fbpx
Вијести, Свијет

Њемачка: Заплијењено 4,5 тоне кокаина, вриједног скоро милијарду еура

Off 11
Droga Njemačka zaplijena
Lager

Њемачка царинска служба објавила је да су заплијенили 4,5 тона кокаина у контејнеру који је испоручен из Уругваја. Улична вриједно заплијењеног кокаина процијењена је на скоро милијарду еура.

Царинска канцеларија у Хамбургу саопштила је да је дрога заплијењена прије двије седмице током прегледа контејнера који је био на путу из Монтевидеа у белгијски Антверпен.

Овај изванредни успјех још једном доказује како се јаке службе њемачке царине боре против криминала. Својом софистицираном анализом ризика, цариници су нашлии отворили праве контејнере и пронашли илегалну робу. Радило се о контроли великог броја контејнера који свакодневно пролазе кроз Луку Хамбург, наглашава државни секретар задужен за царину у Федералном министарству финанција Ролф Бузингер.

У папирологији је писало да се ради о соји, али цариници су када су отворили контејнер видјели црне торбе.

У њима су пронашли више од 4.200 пакета кокаина у 211 кеса. Истакнуто је да се ради о највећој заплијени кокаина у Њемачкој до сада. У 2017. години око 3,8 тона кокаина заплијењено је путем три појединачне акције.

Из царинске канцеларије су нагласили да је дрога већ уништена и то у строгој тајности и под опсежним сигурносним мјерама опреза.

Droga Njemačka uništavanje

Под претпоставком да се вјеројатно врло чисти кокаин протеже до три пута више од количине за уличну продају, 4,5 тоне имају вриједност продаје на улицама од готово милијарду еура.

Извор: БХРТ/Aгенција Анадолија

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže