fbpx
Вијести, Спорт

Јелчић: Широки неће бити проматрач у АБА 2 лиги

Off 5
HKK Široki press
Foto: Ivan Crnjac/BHRT

 Уочи 19. меморијалног турнира Широки 2019. који се одржава сутра и у суботу у Широком Бријегу, на конференцији за тисак предсједник клуба ХКК Широки Игор Јелчић казао је како ће тај турнир бити одличан увод актуалним бх. првацима у нову кошаркашку сезону.

У петак се играју полуфинални сусрети у којима се састају КК Сплит – КК Сутјеска (18 сати) и ОКК Спарс – ХКК Широки (20 сати), док су у суботу на програму сусрети за прво и треће мјесто.

На турниру наступају клубови из АБА 2 лиге. Надамо се доброј посјети и доброј презентацији нашег клуба и кошарке, казао је Јелчић.

Додао је како ће окосницу момчади Широког и у новој сезони чинити играчи из њихове школе, а нови тренер је Крунослав Крајиновић.

Успјели смо задржати Горана (Филиповића) и вратили смо Налетилића. Од 15 играча, 14 је из Широког и уже регије. Ми смо се давно опредијелили за такав пут и сада убиремо плодове. Овај турнир је прва прилика да видимо како ће момчад изгледати у новој сезони, казао је.

Говорећи о циљевима у новој сезони, Јелчић је истакнуо да Широки неће бити проматрач у АБА 2 Лиги.

Што се тиче АБА 2 лиге, нама је циљ да нисмо проматрачи, да смо дио тога. Гдје год идемо, покушат ћемо остварити резултат. Циљ је горњи дио љествице. Што се првенства БиХ тиче, циљ је осигурати АБА2 лигу и сљедеће сезоне, истакнуо је Јелчић.

Тренер Крунослав Крајиновић истакнуо је како је велика част водити Широки те да је пред његовим играчима изнимно напорна сезона у којој ће одиграти више од 60 утакмица.

То је дупло више у односу на прошлу сезону и то је нова ситуација за играче који су млади. Просјек старости играча је 22 године. 95 посто екипе остало је на окупу у односу на прошлу сезону. У утакмице улазимо са здравим поштовањем и респектом према свима и без страха. Једино тако можемо остварити добар резултат, оцијенио је.

Што се тиче меморијалног турнира, Крајиновић је казао како ће Спарси бити тежак противник, али и да очекује од својих кошаркаша побједу и пласман у финале.

Капетан Широког Јуре Зубац казао је како је у овом тренутку тешко рећи колико момчад може, додавши како ће припремни турнир и огледи с противницима из АБА 2 лиге бити добар показатељ у каквој је форми Широки пред почетак сезоне.

Центар Широког Филип Краљевић додао је како освајање меморијалног турнира није приоритет.

На крају прошле сезоне испало је више него што је итко очекивао. Сада иде нова сезона, нови изазови. Покушат ћемо освојити турнир, али то није приоритет. Ова сезона бит ће препуна изазова због путовања и двије утакмице тједно, казао је Краљевић.

Извор: ФЕНА

Related Posts