fbpx
БиХ, Вијести

Једанаести федерални сусрет дариватеља крви у Грудама

Off 4
Ilustracija (foto: ddk.ba)

Једанаести федерални сусрет добровољних дариватеља крви одржат ће се 15. липња у Грудама на локалитету агротуризма Марића гај.

– На редовитом годишњем сусрету очекује се око 200 судионика, а осим спортских и рекреативних садржаја, бит ће уприличена и додјела највиших признања Црвеног крижа за дариватеље крви – Сребрена плакета, Сребрни знак и Златни знак за дариватеље с више од стотину давања – казао је Фени Јосип Зеленика из Црвеног крижа Западнохерцеговачке жупаније.

Ову традиционалну манифестацију организира Црвени криж Федерације БиХ, а домаћин овогодишњег скупа је Црвени криж Западнохерцеговачке жупаније.

– Врло је важно да постоје овакви сусрети, дариватељи крви су свијет за себе и они спашавају људске животе. Сваки дариватељ крви посебно је важан свима и тим људима смо неизмјерно захвални јер дословно одвајају дио себе како би спасили нечији живот. Изнимно сам поносан да се ови сусрети поновно одржавају у Грудама – казао је Зеленика, додавши како је Западнохерцеговачке жупаније једна од најјачих у Федерацији кад је у питању добровољно даривање крви.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže