fbpx
БиХ, Вијести

Штрајк упозорења у ХП Мостар

Off 6
Foto: Monika Ćubela/BHRT

Чланови Независног синдиката дјелатника ХП Мостар одржали су једносатни штрајк упозорења због, како су навели, малих плаћа, недостатка дјелатника у производним секторима и слабе организације посла.

“Основни разлог нашег окупљања су мале плаће, које су исте годинама. Моја годишња нето плаћа са 26 година стажа за 2018. годину је износила 10.374 марака. Други разлог је све већи притисак на дјелатнике од стране надређених на појединим радним мјестима”, рекао је предсједник Независног синдиката дјелатника ХП Мостар Томислав Ерић.


Ерић је додао како је велики проблем недостатак дјелатника у производним секторима и слаба организација посла, која произлази из мањка дјелатника.

Он је поручио како је Независни синдикат дјелатника ХП Мостар легалан јер има уредно рјешење Управе о регистрацији синдиката па је, стога, навео је, и штрајк легалан.

Из Управе ХП Мостар раније су саопћили да су нереални захтјеви овог синдиката за линеарним повећањем свих плаћа за 20 и 30 посто.

У саопћенњу Управе наведено је да је Независни синдикат дјелатника ХП Мостар (један од два постојећа синдиката ХП Мостар) нерепрезентативан, те да су челни људи ХП Мостар у разговорима с представницима репрезентативног Синдиката Хрватске поште Мостар увијек долазили до рјешења прихватљивих за обје стране.

Извор: Моника Ћубела-Савић/БХРТ, ФЕНА

Related Posts