fbpx
БиХ, Вијести

Шкријељ: На Медицинском факултету је потпуно одсуство владавине права

Off 21

УНСА се суочава са несвакидашњом ситуацијом на Медицинском факултету, казао је ректор Универзитета у Сарајеву Рифат Шкријељ.

На том факултету се не поштује закон о високом образовању и не проводи,не поштује статут Универзитета, игноришу се одлуке ректора и Управног одбора, инспекције,судови, истиче ректор.

На тој институцији имамо потпуно одсутво владавине права. Одговорни су директно они који воде факултет. Универзитет у Сарајеву тражи да се овај факултет се врати у законске оквире и изабере декан.

Категорички је демантирао све наводе Медицинског факултета који су изнесени и који се обрушавају на Универзитет као институцију.

Јавно упозорава, као ректор да се престане са кориштењем инфраструкуре Универзитета у политичке сврхе.

Јавни интерес је поштивање закона и државе, а кад имамо владавину права имамо испуњен јавни интерес који иде у прилог и квалитети образовања, навео је Шкријељ.

Детаљније, репортерка БХРТ-а Аријана Мисимовић.

UNSA Press Rifat Škrijelj 2

Foto: Arijana Misimović/BHRT

На питање да ли се овдје ради о сукобу само због позиција, ректор УНСА је негирао, додајући да не зна да ли има притисака на Научно аставно вијеће јер није члан Вијећа.

На питање да ли ће се икад моћи договорити, ректор је казао да постоји могућност, и јавно позвао чланове Вијећа Медицинског факултета да заједнички ријеше сва спорна питања.

Представницима Медицинског факултета који су били на овој пресс коференцији ниси могли давати изјаве, али су представницима медија казали да могу доћи у просторије њиховог факултета гдје ће добити изјаве.

Међу новинарима и представницима факултета нашла се и генерелна диркеторица КЦУС Себија Изетбеговић.

Извор: Аријана Мисимовић/БХРТ

Related Posts