fbpx
Спорт, Фудбал

Шампионке БиХ обавиле припреме, спремне за Лигу првака

Off 12
Foto: SFK Sarajevo 2000

Играчице СФК 2000 Сарајево данас ће окончати базичне припреме на Бјелашници.

Фудбалерке, које су у протеклој такмичарској сезони освојиле шампионат и Куп Босне и Херцеговине вриједно су радиле, како би се адекватно припремиле за овогодишњи наступ у УЕФА Лиги првака за жене.

“Задовољне смо урађеним на Бјелашници. Дјевојке су јако добро тренирале и склапамо тим, који ће се моћи носити са свим изазовима у Лиги првака”, рекла је Азра Нумановић, генерална секретарка СФК 2000 Сарајево.

И ове године, СФК 2000 Сарајево бит ће домаћин турнира групне фазе УЕФА Лиге првака, а поред бх. првакиња наступит ће Бреидаблик (Исланд), АСА Тел-Авив Университy (Израел) и ЖФК Драгон 2014 (Македонија).

“Поново нам је указано повјерење да организујемо турнир УЕФА Лиге првака. За нас је то велика обавеза и све припремне активности за долазак противница су у току. Вјерујемо да ћемо поново бити сјајни домаћини и на најбољи начин представити наш клуб, државу и град из којег долазимо. Користим прилику да се захвалим Ногометном/Фудбалском Савезу БиХ и ФК Сарајево на подршци приликом организације турнира групне фазе најпрестижнијег такмичења у женском фудбалу”, подсјетила је Нумановић.

Квалификациони турнир ће бити одржан од 7. до 13. аугуста у Сарајеву и Зеници, а до сада су СФК 2000 Сарајево појачале Сања Недић и Сумеја Бекташ.

Недић је стигла у СФК 2000 Сарајево из Никшића (Црна Гора), а Бекташ из ЖНК Бања Лука.

Related Posts