fbpx
БиХ, Вијести, Регион

Човић и Пленковић разговарали о политичкој ситуацији у БиХ

Off 4
Fena/PSBiH

Први замјеник предсједатеља Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Драган Човић разговарао је у Загребу с предсједником Владе Републике Хрватске Андрејом Пленковићем о односима двију држава те о актуалној политичкој ситуацији у БиХ.

Важним су оцијенили отворену комуникацију и рјешавање свих отворених питања у духу добросусједских односа.

Човић је упознао Пленковића о препрекама, али и нужности журног формирања власти на свим разинама, посебице Вијећа министара БиХ. Казао је да су легитимни представници Хрвата у БиХ спремни на сурадњу, уз измјене Изборног закона као јединог могућег начина којим би се осигурали и заштитили уставност и демократичност изборног процеса, уз уважавање начела конститутивности и легитимног представљања на свим административно-политичким разинама.

Предсједник Владе Републике Хрватске Андреј Пленковић још једном је исказао пуну потпору Босни и Херцеговини у проведби реформи усмјерених на приближавање чланству у Еуропској унији. Посебно важним истакнуо је поштивање равноправности сва три конститутивна народа у БиХ, а особито Хрвата као најмалобројнијег конститутивног народа, саопћено је из уреда замјеника предсједатеља Дома народа ПСБиХ, преноси Сектор за односе с јавношћу ПСБиХ.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže