fbpx
БиХ, Вијести

Члановима групе “Правда за Давида” забрана окупљања испред храма

Off 15
Foto: Arhiva

Чланови групе “Правда за Давида” и вечерас су се, окупили испред храма Христа Спаситеља у Бањалуци како би запалили свијеће за убијеног Давида Драгичевића. Грађанима су међутим како тврде, пришла двојица припадника МУП-а Републике Српске и рекли да од сутра више неће бити дозвољено окупљање испред храма Христа Спаситеља, преноси БН.

Двојица припадника МУП-а Републике Српске су окупљеним грађанима рекли да се више не могу окупљати у порти храма Христа Спаситеља, кажу из групе “Правда за Давида”, наводно на захтјев цркве.

“Двојица полицајаца су дошли и усмено нам рекли да од сутра се не можемо овдје окупљати због тога што је СПЦ контактирала полицију и наводно су им рекли да ми њих ометамо у њиховим пословима и да због тога не можемо више овдје да се окупљамо. Рекли су нам да се од сутра можемо окупљати у парку ‘Младен Стојановић’ “, рекао је члан групе “Правда за Давида”, Озрен Пердув.

Како преноси БН, Пердув је рекао да полицајци нису показали никакав документ са том забраном, нити доказ да је упућен захтјев цркве за забрану окупљања испред храма.

“Тражили смо писмено да нам се покаже тај допис Српске православне цркве који су они наводно упутили у полицију. Речено нам је да тог дописа немају уз себе и да одемо у полицијску станицу преузмемо тај допис иако је њих овдје скоро десет. Нико од њих десеторице се наводно није сјетио да понесе тај допис и да нам га да на увид”, рекао је Пердув за БН ТВ.

Из МУП-а Републике Српске и бањалучке Полицијске управе још увијек се званично нису оглашавали око информација да је забрањено окупљање испред храма Христа Спаситеља.

Након проналаска тијела Давида Драгичевића, грађани су се мјесецима окупљали на Тргу Крајине. Након што је МУП Републике Српске крајем прошле године забранио скупове на тргу, Грађани су се окупљали испред храма Христа Спаситеља.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže