Вијести, Регион

Црна Гора обиљежава двије године чланства у НАТО-у

Off 3
Foto:

Црна Гора данас обиљежава двије године од уласка у НАТО, а предсједник владе Душко Марковић тим поводом истиче да су те двије године потврдиле да је уласком у Сјеверноатлантски савез та држава учврстила сигурност и безбједност, допринијела стабилности окружења, те да су створени предуслови за развој и бољи живот њених грађана.

“Први пут смо добили прилику да вриједности којима природно припадамо чувамо и промовишемо заједно с 28 земаља савезница у Алијанси. Учврстили смо сигурност и безбједност земље, допринијели стабилности нашег окружења и на суштински начин обезбиједили предуслове за развој и бољи живот грађана. Без стабилности нема напретка – а то најбоље зна и осјећа сваки становник Балкана”, казао је Марковић.

Црногорски грађани, како је поручио, могу да буду поносни што Црна Гора равноправно стоји раме уз раме с најснажнијим демократијама свијета, кроз улогу савезника у глобалним изазовима који дотичу сваки кутак планете.

“То и јесте дио најбољих традиција Црне Горе, да смо увијек тамо гдје смо потребни нашим партнерима. Али данас, за разлику од много других прилика у нашој историји, ми иза себе имамо савезнике који су спремни да нам помогну у сваком изазову, и у било којем тренутку“, казао је Марковић.

Премијер је додао да је чланство у НАТО-у много више од војног савезништва јер оно доприноси расту страних инвестиција и посјети већег броја туриста, преноси РТЦГ.

“Оно у шта сте могли да се увјерите у протекле двије године је раст директних страних инвестиција не само из држава чланица Алијансе. Чланство у НАТО-у основано можемо довести у директну корелацију са инвестиционим показатељима и рекордима у туризму. Вјерујем и да и они који нису подржавали пут Црне Горе у Сјеверноатлантску заједницу, данас виде да је она неодвојива од нашег будућег чланства у Европској унији, којем је Црна Гора укупним друштвеним напретком и преображајем сваког дана све ближа”, поручио је црногорски премијер.

Related Posts

Tri pisma iz Sarajeva 300x250 BH Telecom - EXTRA

Arhiva

July 2019
M T W T F S S
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031