fbpx
Вијести, Регион

Црна Гора: Забрана пушења у затвореном, казне до 20 тисућа еура

Off 4
Foto: Image by PublicDomainPictures from Pixabay

У Црној Гори ће од данас бити забрањено пушење у затвореном простору, јер ступа на снагу Закон о ограничавању употребе духанских производа, а казне за прекршитеље ће досезати и до 20 тисућа еура.

Законом се строго забрањује употреба духанских производа у јавним затвореним просторијима, осим у касинима.

Према овом закону, забрањена је употреба духанских производа у било којој просторији или њеном дијелу, у којој се конзумирају храна и пиће.

Такођер, строго је забрањено конзумирање духанских производа у било којем дијелу затвореног простора у којем послове обављају, између осталог, државни и локални органи и службе, простора у којем се обављају здравствена, одгојно-образовна или културна дјелатност, социјална заштита, спорт и рекреација, трговинска дјелатност, производња, промет или складиштење хране, снимање и јавно емитирање програма, као и у простору у коме се одржавају састанци и јавни скупови.

Осим тога новим законом се прописује и забрана стављања у промет духанских производа, чије пакирање не садржи здравствено упозорење које се састоји од здравственог (текстуалног) и сликовног упозорења, које мора покривати по 65 посто предње и задње вањске површине појединачног пакирања духанских производа.

Извор: Агенције

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže