fbpx
БиХ, Вијести

Централна академија у помен страдалим Србима 1995. године

Off 12
Drvar
Drvar

У Дрвару централна академија у спомен страдалим Србима у западнокрајишким општинама 1995. године под називом “Крајино моја”. Академија се одржава у оквиру манифестације “Дани сјећања”, како је наведено, у спомен свим српским жртвама палим у ратовима током 20. вијека.

У Дрвару су званичници Републике Српске, те делегација Србије предвођена предсједником Александром Вучићем. Он је данас одржао састанке с начелницима општина Дрвар, Босанско Грахово, Босански Петровац и Гламоч те са заступницима у Парламенту Босне и Херцеговине и изасланицима у Дому народа Парламента Федерације БиХ.


Предсједник Србије најавио је помоћ општини Дрвар у износу од око два милиона КМ за пројекте од интереса за грађане.

“Срећан сам што сам са вама и што можемо да мало помогнемо. Данас смо пребацили два милиона марака за Дрвар”, рекао је Вучић након што је посјетио ту општину заједно с чланом Предсједништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком.

Вучић је рекао како је дошао како би охрабрио становнике те општине да остану на својим огњиштима.

“Дат ћемо још колико буде потребно, да се развијате. Србија је уз вас”, рекао је Вучић. Најавио је да ће бити донесена посебна одлука о инвеститорима који желе да улажу у Гламоч, Босанско Грахово, Дрвар и Босански Петровац.

Извор: БХРТ/ФЕНА

Related Posts