fbpx
Вијести, Свијет

“Хуавеј” привремено обуставио производњу телефона

Off 2

Кинески технолошки гигант “Хуавеј” привремено је обуставио производњу паметних телефона, док компанија покушава да превазиђе посљедице стављања на црну листу у Сједињеним Америчким Државама (САД), јавили су кинески медији.

Америчке корпорације, попут “Гугла” и “Мајкрософта”, као и произвођачи полупроводника “Интел”, Куалком”, “Силинкс” и “Бродком”, прекинули су везе са кинеским гигантом.

Лист “Саут чајна морнинг пост” пише да је америчка забрана трансфера технологије азијској фирми онемогућила “Хуавеју” да набави залихе кључне за међународна тржишта.

“Хуавеј” је планирао да до 2020. године постане најпопуларнији провајдер мобилних телефона, али је због одлуке САД морао да преиспита ту амбицију, пренио је “Спутњик”.

“Пошто је настала нова ситуација, прерано је да се каже да ли смо у стању да остваримо тај циљ”, изјавио је Жао Минг, званичник “Хуавејевог” одјељења за паметне телефоне.

Предсједник САД Доналд Трамп је 15. маја издао извршно наређење према којем је “Хуавеј” протјеран са америчког тржишта због наводног ризика који ова фирма представља по национану безбједност.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže