fbpx
БиХ, Вијести

Хрватски МУП: Без “средстава присиле” 18 миграната одвраћено од преласка границе

Off 5
Foto: Fena/MUP Kantona Sarajevo

Министарство унутарњих послова (МУП) Републике Хрватске извијестило је да је на подручју Бухача у илегалном преласку границе, у одвојеним скупинама, затечено 18 миграната “који су од те намјере одвраћени”, али без “средстава присиле”.

“Према до сада прикупљеним сазнањима, приликом одвраћања полицијски службеници нису упорабили средстава присиле према особама затеченим у покушају незаконитог преласка државне границе, нити су на особама биле видљиве озљеде нити је итко затражио лијечничку помоћ, а нити је о наводним озљедама извијестила гранична полиција БиХ приликом међусобног контакта”, приопћио је МУП.

Додају да ће “као и у свим случајевима оваквих навода о поступању полиције… детаљно испитати истинитост навода о озљедама особа, као и истинитост навода о упораби средстава присиле”.

Позивајући се на болничке и полицијске изворе босанскохерцеговачки медији раније су извијестили да је 18 илегалних миграната озлијеђено под још неразјашњеном околностима у околици Велике Кладуше те да је Тужитељство БиХ отворило истрагу.

Гласноговорница Граничне полиције БиХ Санела Дујковић потврдила је да су гранични полицајци пронашли скупину од 18 озлијеђених миграната. Казала је да су откривени на граничном подручју између БиХ и Хрватске, но није могла потврдити што се точно догодило.

Гласноговорник МУП-а Унско-санске жупаније Але Шиљдедић казао је да њихови полицајци у овом случају нису интервенирали, али су обавијештени да је у Дому здравља у Великој Кладуши лијечничку помоћ затражила већа скупина миграната.

Из великокладушког Дома здравља потврдили су да су примили шест миграната с тежим озљедама, а преосталих 12 задобило је лакше тјелесне озљеде.

Извор: ХИНА

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže