fbpx
Вијести, Регион

Хрватска: Возачи аутобуса најавили обуставу пријевоза

Off 3
Centrotrans autobusi LPG (4)
Ilustracija

Јавно-линијски пријевози диљем Хрватске могли би бити обустављени, упозорили су из удруге синдиката возача и прометних радника ХР те Синдиката промета и веза ХР.

У својем приопћењу истичу како су прије неколико дана послали допис предсједнику владе те како су у међувремену синдикати запослених у њиховим тврткама најавили штрајк упозорења 23. 8. 2019. те обуставу пријевоза почетком школске године.

“Ситуација у јавном линијском пријевозу је неиздржива, а ми смо притиснути тешком ситуацијом на терену. Рјешење је да се хитно склопе уговори о јавним услугама с пријевозницима, те да се тиме осигурају радна мјеста и задржавање радника, јер ускоро ћемо у супротноме остати без радника, линија, а на крају и пријевозника”, казали су.

“Један од предувјета, а који је већ требао бити испуњен, је да се донесе Правилник о обављању јавно линијског пријевоза путника у цестовном промету, за који је е-савјетовање завршило 10.6.2019., а који још није објављен”, поручују у приопћењу.

Додају како моле за хитан састанак да влада одреди на који начин ће они у складу са Законом о пријевозу у цестовном промету добити уговоре о јавним услугама до законом предвиђеног рока од 30. 11. 2019.

Извор: БХРТ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže