fbpx
Вијести, Свијет

Хонг Конг: Полиција сузавцем и гуменим мецима против демонстраната

Off 6
Foto: AFP

Неколико особа је повријеђено током протеста у Хонг Конгу, након што је већа група демонстраната почела гађати полицајце разним предметима, на шта је полиција узвратила палицама, гуменим мецима, бибер-спрејем, сузавцем и воденим топом.

Хиљаде демонстраната носили су капуљаче, углавном млади људи и студенти, опколили су државне објекте и зауставили саобраћај док позивају власти да одбаце закон о изручењу који има подршку Пекинга.

Дебата о приједлогу закона требало је да почне за неколико сати, али су званичници Законодавног савјета рекли да ће одгодити друго читање до датума који ће бити касније одређен.

У сценама које подсјећају на скупове покрета “Окупирајмо” из 2014. године, људи су изашли на главне путеве и раскрснице у срцу града и поставили барикаде на ауто-путевима. Неки су вадили цигле из плочника.

Поједини демонстранти у аутомобилима намјерно су зауставили своја возила на средини кључне саобраћајнице и блокирали пут.

Полиција је употријебила водене топове и бибер спреј против демонстраната испред зграде скупштине и поставила знакове са упозорењем демонстрантима да је спремна за употребу силе.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže