fbpx
БиХ, Вијести

ХНС: Подршка формирању власти, договор провести у цијелости

Off 3

Хрватски народни сабор (ХНС) БиХ као предводник политике дијалога, договора, праведних рјешења и упорног залагања за журно формирање власти, наглашава важност тренутка, којег је, сматрају, потребно искористити како би договор лидера био у цијелости проведен, а Босна и Херцеговина коначно добила функционалну власт.

“У прилог чињеници брзог формирања власти иде и потпора свих релевантних пријатеља ове земље, попут изасланства Еуропске уније, али и Вошинтона, који подржавају споразум лидера СДА, СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, те који су заговорници што скоријег напретка и формирања власти, али и испуњавања увјета за пут БиХ у ЕУ и НАТО”, речено је у приопћењу ХНС-а БиХ.

Хрватски народни сабор је увјерења да ће кључни међународни актери активно и у потпуности подржати проведбу цјелокупног споразума, којега су потписали лидери побједничких странака у БиХ.

Придруживање међународним организацијама од кључног је значаја за БиХ. Сматрамо да су еуропске и еуроатлантске интеграције будућност Босне и Херцеговине, њезних конститутивних народа и свих грађана, поручили су из ове институције.

Извор: БХРТ

Related Posts