fbpx
Вијести, Привреда, Свијет

“Форд” затвара фабрику у којој је запослено 1.700 људи

Off 5

“Фордова” фабрика мотора у Велсу у којој је запослено 1.700 људи економски је неодржива и биће затворена сљедеће године, саопћено је данас из америчког аутомобилског концерна, преноси Анадолија.

Компанија је за затварање окривила пад интересовања купаца и истицање уговора са “Јагуар Ланд Ровером”. Због тога је “Форд” најавио затварање фабрике у септембру 2020. године.

Стјуарт Ровлеј, предсједник “Форда” за Европу изјавио је да промјена потражње купаца и неповољни трошкови, као и одсуство производње додатних модела мотора у погону у Бридгенду у будућности чине погоне економски неодрживим.

Погон у Бридгенду отворен је 1980. године и један је од највећих послодаваца у Велсу.

“Имаћемо појачан програм, кроз који ћемо помоћи запосленицима да пронађу нови посао или започну властити бизнис”, нагласио је Ровлеј.

Џеф Бек из регионалног огранка синдиката ГМБ (Британски конгрес синдиката) оцијенио је да је ова вијест “ударац чекићем за велшку економију и заједницу у Бридгенду”.

Лоша вијест из “Форда” само је посљедња у низу за британску аутомобилску индустрију, која се бори са неизвјесностима везаним за Бреxит, као и са глобалним проблемима који ометају сектор.

“Форд” је прошлог мјесеца објавио да ће укинути 7.000 радних мјеста широм свијета, међу којима и неколико стотина у Великој Британији.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže