fbpx
Вијести, Животни стил, Свијет

Фејсбук развија апликацију Стади: Пратит ће активности корисника на телефону и за то им плаћати

Off 8
Facebook mobitel
BANGKOK, THAILAND - MAY 15 2016: Young woman touch Facebook icons on Apple iPhone 5s. Facebook is largest and most popular social networking site in the world.

Друштвена мрежа Фејсбук ради на новој апликацији названој Стади, а ријеч је о апликацији помоћу које ће Фацебоок моћи пратити активности корисника мобилних уређаја, с тим да ће им за то бити плаћено.

У саопћењу из компаније Фејсбук наведено је како ће се помоћу апликације Стади вршити обрада података корисника те вршити анализе њихових навика кориштења. Наводе како је ријеч новој “апликацији за истраживање тржишта”.

Стади ће прикупљати податке о апликацијама које корисници инсталирају на својим телефонима, као и податке о томе колико времена проводе на тим апликацијама, те у којој земљи се налазе.
Овој апликацији неће бити доступни подаци као што су идентитет корисника, шифре, фотографије, видеозаписи и поруке. Подаци који прикупи Студy, неће бити испоручиване трећим апликацијама и неће се моћи користити у рекламне сврхе.

Стади ће бити доступан на платформи Андроид и неће бити доступна корисницима млађим од 18 година. Старосна доб корисника бит ће провјеравана путем Фејсбук рачуна. Фејсбук ће такођер, добити податке о банковном рачуну корисника и платити одређени износи за оне који допуштају кориштење њихових података.

Апликација, која ће најприје бити доступна у Сједињеним Америчким Државама и Индији, касније ће бити понуђена и у другим земљама.  Из Фејсбука наводе како гарантују да ће подаци корисника бити сигурно похрањивани, те како ће ти подаци бити кориштени искључиво за истраживања тржишта и прављење бољих производа.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže