fbpx
БиХ, Вијести

У Херцеговини више од 40 ступњева: Грађани Мостара и туристи дашак освјежења траже у Неретви

Off 5
Mostar, BiH - 12. august 2019:Ekstremne vrućine s temperaturama zraka koje prelaze 41 stupanj danas su znatno otežavale život u gradu na Neretvi. Građani i brojni turisti tražili su spas od vrućina kupanjem u Neretvi, konzumiranjem osvježenja i zaštitama od uzavrelog sunca ( Zeljko Milicevic - Anadolu Agency )

Екстремне врућине с температурама зрака које прелазе 41 ступањ данас су знатно отежавале живот у граду на Неретви. Грађани и бројни туристи тражили су спас од врућина купањем у Неретви, конзумирањем освјежења и заштитама од узаврелог сунца.

Иако су мостарске градске улице пусте, стара градска језгра Мостара је препуна туриста и грађана који траже освјежење у Неретви која данас није довољно ни ледена.

Одмах по изласку из мостарске ријеке купачима је потребно додатно освјежење, јер је немогуће издржати незаштићен под зракама узаврелог сунца.

Да је стање уистину алармантно свједочи чињеница да чак и скакачи са Старог моста унаточ освјежењу Неретве за свега неколико минута требају лепезе и при склањању са сунца траже освјежење и разне реквизите.

Без боце воде у руци тешко је видјети данас особу у Мостар, као и без неке заштите од сунца. Шешири, качкети, сунцобрани и лепезе само су неки од реквизита које грађани и турити користе, док траже нове методе за освјежење.

Бијег од врућина туристи проналазе и у дворишту Коски Мехмед-пашина џамија гдје се окупљају око шадрвана како би се умили и освјежили, те узели хладну воду у своје боце за пити и освјежити се тијеком даљњег обиласка града.

Температура зрака на термометру који је постављен на шадрвану око 14 сати у хладу је износила 41 ступња, а то јасно говори да су реалне температуре на мостарском асфалту увелике прешле овогодишње рекорде.

Извор: Анадолија (АА)

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže