fbpx
БиХ, Вијести

У уторак ванредна сједница Предсједништва БиХ о именовању Тегелтије

Off 7
Foto: Predsjedništvo BiH

На захтјев члана Предсједништва Босне и Херцеговине Милорада Додика, предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић сазвао је за наредни уторак 37. ванредну сједницу Предсједништва, потврђено је за БХРТ из Комшићевог уреда. Сједница је заказана са једном тачком дневног реда – Приједлог одлуке именовања Зорана Тегелтије за новог предсједавајућег Вијећа министара БиХ.

Ову информацију за БХРТ је потврдио и члан Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа Шефик Џаферовић.

Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) завршила је провјеру информација, које је кандидат за предсједавајућег Вијећа министара Зоран Тегелтија навео на обрасцу изјаве Централне изборне комисије (ЦИК). Извјештај о провјери прослијеђен је данас Предсједништву Босне и Херцеговине. Према резултатима провјере, Тегелтија испуњава све услове за именовање.

“С обзиром на потписане принципе за формирање власти од 5. августа те прецизно утврђен рок од 30 дана, захтијевам одржавање одгођене ванредне сједнице Предсједништва БиХ и предлажем да то буде 27. августа у 13 сати на којој би била тачка дневног реда “именовање предсједавајућег Вијећа министара”, наводи се у Додиковом писму Комшићу и Џаферовићу.

Извор: БХРТ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže