fbpx
Изложбе, Култура

У Умјетничкој галерији БиХ изложба графика Мартина Фрљића Indonesia Experience

Off 3

Самостална изложба цртежа Мартина Фрљића “Indonesia Experience” у организацији Амбасаде Републике Индонезије у Босни и Херцеговини бит ће отворена у четвртак, 13. јуна у Умјетничкој галерији Босне и Херцеговине.

Изложбом Indonesia Experience” Мартин Фрљић представља акроматски циклус радова инспирисан Индонезијом и сјећањем на боравак у Yогyакарту.

Амбасадор Босне и Херцеговине у Индонезији Мехмед Халиловић забиљежио је да је Мартин Фрљић, талентирани цртач из Витеза и магистар ликовних умјетности, био један од седамдесетак младих умјетника из 44 земље са свих континената које је умјетничка знатижеља довела на тромјесечно упознавање са језиком и културним традицијама Индонезије.

Поводом отварања изложбе у Сарајеву, Фрљић је оцијенио да не може рећи да је Индонезија баш таква каквом ју је приказао у својим радовима.

“Али могу рећи да је то Индонезија прожета мноме и ја прожет Индонезијом која је оставила завидан утјецај на мој ликовни приступ”, рекао је.

Мартин Фрљић рођен је у Новој Билој 1994. године. Дипломирао је 2017. на Академији ликовних умјетности Широки Бријег, Одсјек за графику.

Related Posts