fbpx
БиХ

У акцији ФУП-а ухапшено 11 особа, пронађена већа количина експлозива и оружја

Off 13
Ilustracija

Полицијски службеници Федералне управе полиције (ФУП), након опсежне акције на ширем подручју Федерације БиХ лишили су слободе 14, односно 11 особа јер се три већ налазе на издржавању казне. Криминална група је с подручја Херецеговачко-неретванске и Западнохерцеговачке жупаније, те Сарајева и Источног Сарајева.

Терети их се за 29 тешких казнених дјела разбојништва, крађа и неовлаштене производње и стављање у промет опојних дрога.

Тим поводом у Мостару је организирана конференција за новинаре. Више детаља доноси репортерка БХРТ-а Мартина Кришто Антељ.


У опсежној акцији Федералне управе полиције извршен је претрес на 14 локација на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Мостара, Читлука, Јабланице и Купреса. Истрагом је обухваћено 14 особа, 11 их је лишено слободе, док се три већ налазе на издржавању затворске казне – једна у Републици Хрватској, а двије у Босни и Херцеговини.

Оне се доводе у везу с низом казнених дјела у посљедњих пет година, као што су тешке крађе, неовлаштена производња и трговина дрогом, крађа моторних возила, пљачке банкомата, бензинских црпки те напади на тржне центре широм Федерације БиХ.

На тај начин су, како наводе у ФУП-у, стекли вишемилијунску протуправну имовинску корист.

Ријеч је о особама које су од раније познате полицијским и правосудним органима као вишеструки повратници у вршењу казнених дјела, због чега се поједини још увијек налазе на издржавању затворске казне.

Приликом претреса пронађена је и одузета већа количина експлозива, оружја, муниције, новца, полицијских униформи и других предмета који су кориштени за извршење кривичних дјела.

Акција је резултат вишемјесечне истраге, а проведена је по налогу Тужитељства Херцеговачко-неретванске жупаније.

Након обраде и саслушања, приведене особе ће бити предане у надлежност овог тужитељства.

Извор: Мартина Кришто Антељ/БХРТ

Related Posts