fbpx
Вијести, Култура

У петак почиње Фестивал културе ‘Слово Горчина’

Off 4
Foto: FENA/Slovo Gorčina

Свечано отворење Фестивала културе Слово Горчина, на којему ће кроз три дана, међу осталим, бити одржани концерти, представе, изложбе, промоције књига и друго, бит ће уприличено у петак, 26. српња, на некрополи стећака Радимља с почетком у 20 сати.

Важна ставка фестивала је и Столачки љетни универзитет чија је овогодишња тема „ОТПОР!“, а који се организира у сурадњи с Фондацијом Friedrich Ebert у склопу пројекта SEE Democratic Left (Демократска љевица југоисточне Еуропе), приопћено је из Прес тима Слова Горчина.

У поводу одржавања овог фестивала, у сриједу, 24. српња, у Центру за културу Мостар с почетком у 11 сати бит ће одржана и пресс конференција на којој ће предсједник Управног одбора Удружења Слово Горчина Горчин Диздар представити овогодишњи програм фестивала као и наведени Столачки љетни универзитет.

Представит ће се такођер и Билтен Слово Горчина, а осим Диздара присутнима ће се обратити и предавач на Столачком љетном универзитету Драган Марковина, члан жирија за додјелу књижевне награде Мак Диздар за 2019. годину Аднан Жетица те пјесник, прошлогодишњи добитник треће награде и волонтер на овогодишњем фестивалу Срђан Секулић.

Фестивал ће се одржавати до недјеље, 28. српња, када ће, међу осталим, бити уприличена и промоција збирке поезије Простори, ауторице Жељане Вуканац, прошлогодишње побједнице натјечаја, стоји у приопћењу.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže