fbpx
Култура, Позориште

У Ливну одржана традиционална бајрамска приредба

Off 2
Foto: Fena

У организацији Бошњачке заједнице културе Препород Ливно и Меџлиса Исламске заједнице Ливно синоћ је у Ливну уприличена традиционална бајрамска приредба на којој је учествовало преко 30 извођача.

Наступили су чланови хора Исламске заједнице с кратком представом на тематику Бајрама и изведбом илахија те чланови литералне и музичке секције БЗК Препород Ливно.

Уз многобројне госте, својим присуством приредбу су увеличали и чланови Исламске заједнице с подручја Кантона 10 на челу с главним имамом МИЗ-а Ливно и предсједником БЗК Препород Ливно те представници кантоналних и градских структура власти.

Уз прегршт емоција програм је завршен музичком нумером “Нек миришу авлије” у заједничкој изведби хора МИЗ-а Ливно и музичке секције БЗК Препород Ливно.

“Бајрами никад нису прошли без помирења оних који из било којих разлога нису живјели у лијепим односима. Рука која нам прође у сусрет, не смије бити враћена. Нека нам радост Бајрама створи осјећај за друге, оплемени душу, употпуни вјеру и учврсти међусобно повјерење. Нека вам ова бајрамска атмосфера, весеље и радост потрају до идућег Бајрама”, поручили су организатори.

Related Posts