fbpx
БиХ, Вијести

У ЗХЖ-у одржана обука за ватрогасце из пружања прве помоћи

Off 4
Foto: Fena/Ivan Crnjac

Цивилна заштита и Црвени криж Западнохерцеговачке жупаније (ЗХЖ) организирали су данас обуку припадника ватрогасних постројби те жупаније из пружања прве помоћи.

Како је Фени казао равнатељ Управе Цивилне заштите ЗХЖ-а Драго Мартиновић обуку су до сада прошли грудски и широкобријешки ватрогасци.

Обука је одрађена у сурадњи са жупанијским Црвеним крижем, а прошли су је ватрогасци Професионалне ватрогасне постројбе Широки Бријег и ДВД-а Мокро те припадници Професионалне ватрогасне постројбе Груде, појаснио је он.

Обуку је у Широком Бријегу водио Лука Гргурић, док је за грудске ватрогасце надлежан био Томо Милош.

По Мартиновића ријечима, обуку ће у сљедећем тједну проћи и посушки те љубушки ватрогасци.

– Врло је важно да наши ватрогасци буду додатно едуцирани и усмјерени у овом смислу. Посебице треба истакнути многе прометне несреће и пожаре који се догађају у љетним мјесецима, стога је важно да наша жупанија и у овом аспекту буде додатно сигурна – устврдио је равнатељ Управе Цивилне заштите ЗХЖ-а.

Едукација је проведена у склопу провођења активности Наставног плана и програма едукације, обуке и оспособљавања у суставу заштите и спашавања у 2019. години.

Мартиновић је такођер истакнуо како је ЗХЖ једна од најсигурнијих жупанија у Федерацији те да су тамошњи ватрогасци у све четири јединице локалне самоуправе припадници професионалних ватрогасних постројби што, како каже, раније није био случај.

Related Posts