fbpx
БиХ, Вијести

У Бањалуци свечано отворен нови мост

Off 3
Foto: Facebook

Паљењем освјетљења у Бањалуци је вечерас отворен нови мост, изграђен на мјесту некадашњег Зеленог моста. Мост је дуг 80, широк 14 метара и повезује источни и западни транзит, односно насеља Кочићев Вијенац и Обилићево, пише Анадолија.

Радови су трајали мање од годину дана, а на мосту се налазе пјешачка и бициклистичка стаза, као и видиковац. Није позната тачна цијена, али из Градске управе кажу да ће бити мања од 2,7 милиона КМ. Очекује се да ће пуштање саобраћаја преко овог моста значајно умањити саобраћајне гужве у Бањалуци.

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик рекао је у обраћању окупљеним грађанима да ће наставити градити у Бањалуци, како би овај град био што препознатљивији.

“Договорио сам се са градоначелником да се овај мост зове Бањалука мост јер одражава љепоту града”, рекао је Додик.

Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, истиче да је 14. јуни битан датум за овај мост јер је 1957. године издата грађевинска дозвола за стари мост, а прошле године потписан је уговор о изградњи новог моста.

“Бањалука овим мостом добија праву повезницу источног и западног транзита, али се не заустављамо са овим послом, ради се проширење улице и пред нама је изградња кружне раскрснице у близини”, казао је Радојичић.

Ускоро ће, навео је, бити спојен и источни транзит.

Отварању моста су присуствовали бројни грађани, као и личности из јавног и политичког живота.

Према плановима градске администрације, у року пет година у граду на Врбасу требало би да буду изграђена четири моста. Први је мост код Инцела, који је пуштен у функцију у децембру 2016. године, сљедећи би требало да буде завршен до краја сљедеће године у насељу Српске Топлице, а у плану је и изградња највећег моста у граду у насељу Долац.

Related Posts