fbpx
БиХ, Вијести

Ускоро реформа образовања у РС

Off 6
Foto: Fena

Министарство просвјете и културе Републике Српске би до краја јуна требало да формира стручне тимове за реформу предшколског, основног и средњег васпитања и образовања, који ће радити на ревизији, а потом и развоју наставних планова и програма, изјавила је ресорни министар Наталија Тривић.

Како је рекла, у реформу образовања би требало да буде укључена цјелокупна стручна јавност и да сви дају свој допринос.

Паралелно с тим процесом, како је додала, планиран је процес дигитализације наставних садржаја и дио уџбеника ће бити доступан ученицима у дигиталној форми, чиме ће се смањити и тежина ђачке торбе, саопштено је из ресорног министарства.

Она се данас састала са шефом Канцеларије мисије ОЕБС-а у Бањалуци Дмитријем Јорданидијем, са којим је разговарала о унапређењу сарадње у образовању.

Представници ОЕБС-а упознали су Тривић с актуелним пројектом који окупља експерте из региона са задатком да дају оквир и смјернице за провођење курикуларне реформе у БиХ а што би свакако било од помоћи у предстојећој реформи образовања у РС.

На састанку је истакнуто да ће резултати ПИСА тестирања, који се очекују 3. децембра ове године, бити одређени показатељ нивоа знања ученика, али и смјерница у ком правцу треба да иду реформе у образовању.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže