fbpx
БиХ, Вијести, Сарајево Филм Фестивал

Уочи отварања СФФ-а: Посљедње припреме пред филмску чаролију

Off 5
SFF Bosanski ćilim

Свјетском премијером филма “Син” босанскохерцеговачке редитељице Инес Тановић сутра ће у Народном позоришту бити отворен 25. јубиларни Сарајево филм фестивал. Посљедње припреме су у току, а бројни гости су стигли у бх. престоницу да би наредних 8 дана уживали у филмској чаролији.

Током Сарајево Филм Фестивала главни град постаје мјесто окупљања представника филмске индустрије цијеле регије али и свијета. Испред Народног позоришта постављен је Фестивалски трг и препознатљиве заставице у Фестивалској улици. А данас је постављен и босански ћилим, који је направљен за звијезде јубиларног 25. издања Фестивала.

Кроз пројекат „7 и 8 умјетност заједно“ већ 11 година траје медијско партнерство Радиотелевизије Босне и Херцеговине и Сарајево филм Фестивала. Сва дешавања на и око Фестивала гледаоци ће моћи пратити у програму БХТ 1 и БХ Радија 1 од 16. до. 23. августа.

Чак 68 филмова забиљежиће свјетску, а 12 међународну премијеру. У конкуренцији за награде Срце Сарајева су 53 филма. Позитивна енергија се види на улицама Сарајева, створили су је грађани овог града, али и бројни гости који су дошли да би славили филмску чаролију. Сви смјештајни капацитети у главном граду Босне и Херцеговине готово су попуњени.

Извор: Хариса Алагић/БХРТ

Related Posts