fbpx
БиХ, Вијести

Укључити студенте у реформу високог образовања

Off 4

Крајње је вријеме да Република Српска почне пратити свјетске трендове када је ријеч о високом образовању, те да укључи студенте у процес реформе високог образовања, поручили су из Уније студената РС.

“За овако озбиљан процес, каква је реформа високог образовања, потребно је сагледати многе ствари из различитих углова, а између осталог и из угла студената, као једног од најбитнијих, јер сам процес директно утиче на њих”, саопштено је из Уније.

Из Уније очекују да ће и студенти активно учествовати у процесу реформе високог образовања, те су додали да стављају на располагање своје капацитете како би се заједнички дошло до што бољих резултата.

Унија студената Републике Српске поздравља планове Владе Републике Српске и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС по питању мјера за побољшање стања у високом образовању.

“И сама Унија студената РС већ дуже вријеме указује на неке од проблема који постоје у тренутном систему високог образовања, а које је у својој анализи уочило и Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, тако да је свака промјена у погледу њиховог рјешавања добродошла”, истакли су из Уније.

Извор: Срна/БХРТ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže