fbpx
Вијести, Спорт

УЕФА: Клубовима у Лиги шампиона четвртина укупних прихода

Off 5
UEFA

Клубови који су се пласирали у групну фазу Лиге шампиона, њих 32, могу рачунати на наградни фонд Европске фудбалске федерације (УЕФА), који ће износити четвртину укупних прихода ове сезоне.

УЕФА-ино истраживање, које је објављено у четвртак, предвиђа да ће наградни фонд, који ће бити подијељен на 32 клуба, износити 1,95 милијарди еура, што је 26 посто процијењеног комбинованог годишњег прихода европске куће фудбала, који би требао износити 7,8 миијарди еура.

Поједини клубови из источне Европе, који су се пласирали у Лигу шампиона, могу очекивати да ће од УЕФА-е добити барем половину свог укупног буџета. Процијењено је и да ће побједник овосезонског издања Лиге шампиона од УЕФА-е зарадити око 100 милиона еура.

Посљедње УЕФА-ино истраживање о Лиги шампиона и Лиги Европе, долази у тренутку интензивне расправе између УЕФА-е, клубова и лига о промјени система квалификација и формата такмичења.

Еувопски фудбалски званичници труде се да пронађу најбоље заједничко рјешење у вези с промјенама које би требале ступити на снагу 2024. године.

Извор: Агенција Анадолија

Related Posts