fbpx
БиХ, Вијести, Регион

Туцаковић: Пожар код шибенске Дубраве могао би се прогласити локализираним

Off 8
Veliki požar u okolini Šibenika
Foto: Vatrogasna postrojba Šibenik

Главни ватрогасни заповједник Републике Хрватске Славко Туцаковић изјавио је јутрос како би се пожар код шибенске Дубраве можда могао већ прогласити локализираним, јер сада је, у односу на оно како је било, све под надзором, а стање на терену је стабилно.

Туцаковић је то изјавио за ШибеникИН подсјетивши како су надљудским напорима ватрогасаца, војске и становништва, једним великим заједничким радом, дошли до резултата.

Похвалио је жупанијскога ватрогасног заповједника Дарка Дукића који је координирао ову велику акцију.

“Иако је стање већ било под надзором, јака киша која је пала јутрос била је права ‘точка на и’, тако да смо обуставили помоћ из унутрашњости јер нема потребе за додатним снагама наших колега”, рекао је Туцаковић додавши како сада заправо полако отпушта људе и преустројава снаге на терену.

Туцаковић је јутрос обишао терен с хрватским министром унутарњих послова Давором Божиновићем који је такођер изразио задовољство радом свих интервентних служби, али и јединица локалне самоуправе и становништва који су такођер дали свој допринос у борби с ватреном стихијом која пламти од суботе послијеподне, потпомогнута јаким вјетром који је често мијењао смјер.

Уз гаситеље професионалних и добровољних постројби из цијеле Шибенско-книнске жупаније, на пожаришту су и ватрогасци из Приморско-горанске и Сплитско-далматинске жупаније те припадници Државних интервентних постројби из Сплита, Задра и Шибеника, уз педесетак војника.

Тренутно је на терено између 170 и 180 гаситеља.

Тијеком ноћи била су озлијеђена четири ватрогасца, један из Сплита а остали из Шибенско-книнске жупаније.

Ријеч је озљедама кољена, руке, опекотинама лица и удисању дима, али нитко од њих није животно угрожен јер су све озљеде лакше и свима је на вријеме пружена лијечничка помоћ.

ИЗВОР: ХИНА

Related Posts