fbpx
БиХ, Спорт

Тука први, Пезер трећи на Међународном атлетском митингу Зеница 2019

Off 28
Foto: Haris Badzic - Anadolu Agency

Најбољи бх. атлетичар Амел Тука освојио је прво мјесто у трци на 800 метара на 10. Међународном митингу “Зеница 2019”, са временом 1,46,23. Месуд Пезер је био трећи у бацању кугле са најдужим хицем 20,81 метара. У Зеници је данас, поред наших Пезера, Туке, Мујезиновића, Мешића и Алића, наступила и Ивана Шпановић, дворанска првакиња Европе, која је очекивано освојила прво мјесто у скоку у даљ. 

Ток дешавања на 10. Међународном атлетском митингу у Зеници:

Тука најбржи на 800 м са временом 1,46,23. Овим тријумфом, нажалост, још увијек није успио осигурати норму за Свјетско првенство која износи 1:45,80.

Очекује се главни догађај данашњег програма на “Камберовић Пољу” – наступ Амела Туке у трци на 800 метара.

Актуелна европска првакиња Ивана Шпановић освојила је прво мјесто у дисциплини скок у даљ. Она је до побједе у Зеници стигла скоком 6,57 м из друге серије. Занимљиво, Шпановић је од шест покушаја имала само један успјешан скок уз пет преступа, али јој је и то било довољно за тријумф.

Луксембуржанин Боб Бертемес први у бацању кугле на најдужим хицем 21,29, Филип Михаљевић из Хрватске други са резултатом 21,03, Месуд Пезер је у посљедњој серији бацио куглу на 20,81 и освојио треће мјесто, остваривши рекорд сезоне. Пето мјесто заузео је Кемал Мешић с 20.09, седми је био Хамза Алић с 19.68, а девети Александар Новаковић с 18.14 метара.

Ивана Шпановић, актуелна европска дворанска првакиња у скоку у даљ, преступила је у првој серији.
На програму је дисциплина бацање копља. Наступ бх. представника Дејана Милеуснића:

Почиње такмичење у бацању кугле. Босну и Херцеговину у овој дисциплини представљају Хамза Алић, Кемал Мешић и Месуд Пезер. Хамза Алић је бацио куглу на 19,68 у шестој серији. Погледајте први хитац Месуда Пезера, 20,47:

На стадиону “Камберовића поље” у току је свечана церемонија отварања 10. Међународног атлетског митинга Зеница.

Почео је такмичарски дио програма на атлетском митингу у Зеници. Погледајте трку на 100 м са препонама за жене.


На 10. Међународном атлетском митингу Зеница 2019 наступаjу 152 такмичара из 25 земаља. У организационом одбору истичу да само овај податак заправо говори да је зенички атлетски митинг поново најзначајније спортско такмичење у Босни и Херцеговини на годишњем нивоу.


 


 

 

Related Posts