fbpx
Спорт

Тука први на 400 м у Зеници

Off 5
Zenica, Bosna i Hercegovina - 27.07.2019. : Najbolji bh. atletičar Amel Tuka slavio je danas u trci na 400 metara na pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u atletici za seniore, rezultatom 47.11. Na fotografijama: Amel Tuka, bh. atletičar ( Haris Badzic - Anadolu Agency )

Најбољи бх. атлетичар Амел Тука славио је данас у трци на 400 метара на појединачном првенству Босне и Херцеговине у атлетици за сениоре, временом 47,11.

Тука је овим резултатом у Зеници славио испред клупског колеге Абедина Мујезиновића, који је остварио резултат 48,24, те Русмира Малкочевића из Слободе с временом 48,89.

“По плану је, пошто се враћам на тај базни период, послије добрих трка које сам имао, тренер је уклопио да идем данас 400 метара, да је уклопим као тренинг, тако да је главни циљ Свјетско првенство, да се вратим у форму, да истрчим добар резултат прије Свјетског првенства и будем у Дохи најспремнији”, рекао је Тука.

Тука је изнио и планове за будућност, а фокус му је на Свјетском првенству у атлетици, које ће одржати у Дохи крајем септембра и почетком октобра ове године.

“Бит ћу на планини гдје ћу се припремати, нисам базиран на финале Дијамантне лиге него на топ форму пред Доху. Трудит ћу се с тренером да будем што спремнији, да у финалу истрчим добро вријеме које ће ми дати самопоуздање пред Доху али и добар пласман. Трчао сам и 2015. и 2016. у Бриселу, али тада није био овај систем бодовања, тад су могли само с најбољим резултатима трчати, а сада морате имати довољна број бодова из претходних трка без обзира на резултат. То је велико признање за мене и сретан сам и поносан што сам једини бх. представник на финалу највеће лиге, Дијамантне лиге у атлетици, то је велика част”, рекао је Тука.

Тука је рекао како је тежак период иза њега и како је пронашао рјешење заједно са својим тренером за проблеме с којима се сусретао те је сада у његовом тиму присутан велики број стручњака, од нутрициониста до физиотерапеута.

Извор: Анадолија (АА)

Related Posts

Tri pisma iz Sarajeva 300x250BH Telecom - EXTRA

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže