fbpx
БиХ, Вијести

Тузла постала јединствена туристичка атракција у БиХ

Off 4
Panonska jezera pored Tuzle

Тузланска Панонска језера су и ове године највећа туристичка атракција у Босни и Херцеговини. Хазим Маликић живи у Аустрији, а за Фену оцјењује да су Панонска језера јединствена.

“Тузла је већ постала туристички град. Имам пријатеља из Зенице који живи у Америци. Сада долази у Тузлу на Панонику. Економија у Босни и Херцеговини напредује и мој план је да се вратим овдје”, навео је за Фену Маликић.

У Тузли је ових дана много људи који, осим у Сједињеним Америчким Државама, живе у европским земљама.

“Често путујем и на друге дестинације у свијету, али морам признати да је и ово прелијепо. Волио бих да се ово прошири. У Аустрији има доста лоших прича о Босни, да је то економски слаба земља, има чак и расистичких прича, али има и много лијепих тема о нашој земљи. Ми се на лоше приче не обазиремо, јер знамо да је БиХ прелијепа земља”, истакнуо је Маликић.

Сенаид Вокић је још осамдесетих година из Калесије отишао живјети у Аустрију. Иако је сваке године у Тузли, први пут љетује у овом граду.

“Иако смо уплатили путовање у Будву, сада размишљам да останем овдје. Мени је овдје лијепо и све више размишљам да се овдје вратим”, каже Вокић.

Данас, када је проглашен најтоплији дан овога љета, на Панонским језерима је хиљаде људи. Директор Панонике Маид Поробић рекао је за Фену да сви досадашњи показатељи говоре како ће и ова туристичка сезона на Панонским језерима бити успјешна.

“230 хиљада улазница је већ продано, а више од 300 хиљада гостију је посјетило Панонику”, устврдио је Поробић.

О Панонским језерима већ се много говори и у земљама регије, а у прилог томе говори податак Туристичке заједнице града Тузла да више од 20 посто људи који посјећују Панонска језера долазе из Хрватске, Њемачке, Данске, Шведске и Швицарске.

Извор: ФЕНА

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže