fbpx
Култура, Музика

“Три писма из Сарајева” Горана Бреговића вечерас у Скендерији

Off 22
Foto: Floe Fotography/Facebook

Славни босанскохерцеговачки музичар Горан Бреговић вечерас ће у сарајевској дворани “Мирза Делибашић” одржати концерт под називом “Три писма из Сарајева”. Бреговић је првобитно требало на наступи на Бијелој табији, али је због неповољне временске прогнозе концерт премјештен у Скендерију, с почетком у 20 сати и 30 минута.

Ради већег капацитета дворане, која је раније била најављена као алтернативна локација, у продају ће бити пуштено додатних 200 улазница, саопћили су организатори концерта.

“У дворани Скендерија бит ће приређен амбијент достојан овог великог музичког догађаја. Технички ће у Скендерији бити постављене све исте позиције као што је било планирано на Бијелој табији”, наводе организатори.

На концерту, уз велики симфонијски оркестар Сарајевске филхармоније са хором и оркестром Горана Бреговића, наступит ће врхунски виолинисти Гершон Лајзерсон из Тел Авива, Зиед Зоуари из Туниса и Мирјана Нешковић из Београда. Специјални гост концерта је изворна група “Сифет & Мехмед” из Живиница.

Након премијерног извођења, концерт “Три писма из Сарајева” извођен је у најпрестижнијим концертним дворанама широм свијета – Лондону, Прагу, Риму, Буенос Аиресу, Сантиаго де Цхиле, Мексико Сити, Сан Франциску, Москви, Минску, Кишењеву, Сиднеју, Истамбулу, Мадриду, Загребу, Београду, Подгорици и Скопљу.

Генерални медијски партнер концерта Горана Бреговића “Три писма из Сарајева” је БХРТ.

Извор: БХРТ/Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže