Вијести, Свијет

Топлотни удар погодио Пакистан и Индију: Евидентиране рекордне температуре, на десетине мрвих

Off 4
Foto: Arhiv

Снажан топлотни удар погодио је југ Пакистана уз температуре до 45 степени Целзијуса, присиливши становнике да остану код кућа и спасилачке службе да буду припремне за могуће интервенције.

Екстремне температуре су такођер забиљежене и у сусједној Индији, преноси агенција Анадолија.

Највише је погођен лучки град Карацхи, гдје су стотине људи одведене у болнице са симптомима топлотног удара, казао је новинарима локални службеник здравства Насир Дуррани.

Метеоролог Сардар Сарфраз је упозорио грађане да би температуре у том граду могле порасти и до 50 степени.

Пакистанске власти су формирале на десетине центара за љекарску помоћ диљем јужне провинције Синдх, у којој температуре досежу до 45 степени.

Индија се такођер током посљедње двије седмице бори с топлотним валовима уз температуре између 40 и 50 степени у појединим дијеловима земље.

У Неw Делхију је у уторак забиљежено 48 степени, што је највећа температура у хисторији тог града, док је у Цхуру, граду у савезној држави Рајахастан, такођер забиљежен рекордан 51 степен.

Државна агенција за управљање катастрофама Индије је саопћила да је у тој земљи од великих врућина ове године умрло најмање 36 особа, а локални медији процјењују да има више од 100 жртава.

Related Posts