fbpx
БиХ, Вијести

“Тола компани”: Непримјерени покушаји политизације несреће

Off 2
Foto: Vivo Studio
Foto: Vivo Studio

У предузећу “Тола компани” из Зенице сматрају непримјереним покушаје политизације случаја пожара у бившој фабрици “Енергоинвест-РАОП” у Источном Сарајеву, који се десио у суботу, 10. августа, наводећи да је, према незваничним резултатима истраге, ријеч о несрећном случају.

“С обзиром на то да истрага још није завршена, због озбиљности ситуације, висине штете, одржавања добрих пословних односа и других посљедица пожара – ми ћемо сачекати званичне резултате истраге, а потом ћемо заједно са пословним партнерима да дефинишемо међусобна права и обавезе”, наведено је у саопштењу овог предузећа које је у уговорном односу са фирмом “Електроинжењеринг” из Бањалуке, власником имовине бившег “Енергоинвеста” у Источном Сарајеву.

У зеничком предузећу на основу незваничних резултата истраге претпостављају да је до пожара дошло усљед несрећног случаја, односно непажње једног од радника, који су у оквиру својих редовних задатака били у хали коју је захватила ватра.

Из зеничког предузећа напомињу да су у свакодневној комуникацији са управом “Електроинжењеринга”, те да су прелиминарно дефинисани услови под којим ће споразум о накнади штете, међусобним правима и обавезама бити потписан по окончању истраге, односно релевантних утврђивања чињеничног стања надлежних институција и процјена овлаштених лица у погледу висине штете.

“Сматрамо да ћемо сва међусобна питања, која су проистекла из трагичног догађаја, са друштвом `Електроинжињеринг` ријешити споразумно, ван суда и у духу добре пословне сарадње која ће бити настављена”, истиче се у саопшењу зеничке фирме.

Из предузећа “Тола компани” позивају све политичке субјекте, а нарочито медије, да се уздрже од сваке активности која додатно отежава положај у овом несрећном догађају.

Из Предузећа “Електроинжењеринг” Бањалука, власника имовине бившег “Енергоинвеста” у Источном Сарајеву, раније је саопштило да пожар није подметнут, већ да је ријеч о несрећном случају за који је одговорно друштво “Тола Компани” из Зенице, које је прихватило одговорност и исплатиће сву насталу штету.

Из Српске демократске странке (СДС) раније су изразили сумњу да је пожар у кругу бивше фабрике “Енергоинвест” у Источном Сарајеву подметнут да би се, како тврде, прикрили трагови “огромног криминала”.

Извор: Срна

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže