fbpx
Вијести, Спорт

Телетовић: Смањили смо дуг за 600 хиљада КМ

Off 4
Sarajevo, BiH - 06. juni 2019: Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH izjavio je da je dug, koji je savez imao prije osam mjeseci, sa 3,1 smanjen na 2,5 milion KM. Uz to, dodao je Teletović, plaćene su sve tekuće obaveze koje je KS BiH imao, što za njega predstavlja veliki uspjeh, posebno kada se uzme u obzir odnos državnih institucija prema sportu uopšte. ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

Мирза Телетовић, предсједник Кошаркашког савеза БиХ изјавио је да је дуг, који је Савез имао прије осам мјесеци, са 3,1 смањен на 2,5 милион КМ. Уз то, додао је Телетовић, плаћене су све текуће обавезе које је КС БиХ имао, што за њега представља велики успјех, посебно када се узме у обзир однос државних институција према спорту уопште.

“Мој долазак у КС БиХ био је у јако турбулентном времену. Било је немогуће изоловати један проблем, који треба да ријешимо и да кажемо сада смо на некој позитивној страни приче. Што се тиче спортских савеза, сем Фудбалског савеза, проблем су финансије. Немамо Закона о спорту, немамо начина финансирања спорта. Посљедњих годину дана сам провео у разговору са једним предсједником, другим, трећим, са људима који реално гледајући могу да помогну спорту у БиХ. Неке ствари су уродиле плодом, неке нису. Мени је било драго да сам покуцао на скоро сва врата, да видим колико су људи спремни да помогну не само КС БиХ, него опћенито да дође до неке промјене у спорту, да буде више пажње, да имају више осјећаја за спорт, за најбоље амбасадоре једне земље“, казао је Телетовић.

Када смо дошли у КС БиХ на крају свих тих анализа имали смо дуг 3,1 милион конвертибилних марака. За неких осам мјесеци, од како сам ту, спустили смо дуг на 2,5 милиона и платили смо све трошкове од окупљања репрезентација, квалификационих утакмица и све текуће дугове, казао је Телетовић.

“Уз то смо успјели да вратимо 600.000 КМ, што је за мене, с обзиром у каквој је ситуацији спорт у БиХ, велики успјех. То ништа не би било могуће без генералног секретара и људи у канцеларији, који су тамо сваки дан и раде свој посао на што бољи начин.“

Истакао је да је важан био уговор о генералном спонзорству са Телемацхом, те да разговарају са још неколико озбиљних спонзора.

“У потпуности разумијем институције и БиХ, да неке ствари не функционишу како треба. Још није формирана власт. Нећу да улазим у политику, она треба да буде тотално одвојена од спорта. Разговори са људима из државних институција показали су да су заинтересовани да помогну, али има увијек препрека које вријеме треба да отклони“, нагласио је Телетовић.

Казао је и како је за КС БиХ важно да се у будућности окрене младим и талентованим играчима, те да ће покушати да направе озбиљан програм како би дошли до свих занимљивих кошаркаша.

Related Posts