fbpx
БиХ, Вијести, Регион

Оперативна група: Медено Поље најбоље рјешење за смјештај миграната

Off 23
Foto: Arhiva, BHRT

Оперативна група за миграције и координисање активности и надзор над мигрантском кризом Унско-санског кантона затражила је данас од Министарства безбједности БиХ да што прије крене у реализацију закључака из Брисела. Након састанка у Бихаћу поручено је да се остаје при ставу Владе УСК која је предложила локацију Медено Поље за смјештај миграната, као и да се Бира и Мирал требају затворити.

Договорено је да се 4 милиона марака средстава од Владе Федерације БиХ усмјере на Министарство здравства и Министарство унутрашњих послова УСК, који су дужни припремити програм утрошка поменутих средстава.

Састанак је пратила репортерка БХРТ-а Лариса Омерчић.


Оперативни тим осудио је и посљедњи инцидент када је на граници Босне и Херцеговине и Хрватске повријеђено 18 миграната.

У том инциденту лакше повреде су задобили мигранти поријеклом из Пакистана и Ирака.

Из МУП-а Републике Хрватске јучер су демантовали да је било повријеђених.

О овом случају обавијештено је и Тужилаштво Босне и Херцеговине, које у сарадњи са другим агенцијама предузима активности да би се утврдиле све околности овог догађаја.

Огласио се и министар сигурности БиХ Драган Мектић рекавши да ће се сачинити опсежна информација, која ће потом бити прослијеђена Предсједништву БиХ.

Извор: Лариса Омерчић/БХРТ

 

Related Posts