fbpx
Сарајево Филм Фестивал, Филм

СФФ: Постављен босански ћилим за дочек филмских звијезда

Off 6
SFF cilim
Foto: Fena

Постављање босанског ћилима, који је направљен за звијезде јубиларног 25. издања Сарајево Филм Фестивала, почело је јутрос испред Народног позоришта.

Црвени тепих, инспирисан елементима ћилима из Сарајева који датира из 1930. године, красит ће Трг Сусан Сонтаг све до затварања Фестивала 23. аугуста.

Директор СФФ-а Мирсад Пуриватра казао је за Фену да ће од сутра у пуном сјају дочекивати регионалне и свјетске звијезде на јединственом црвеном тепиху.

Истакао је да је за идеју спајања босанске традиције и филмске умјетности заслужан и градоначелник Сарајева Абдулах Скака те да реализацијом тог заједничког пројекта желе из главног града БиХ послали снажну и љепшу поруку.

“Жељели смо утврдити шта је то што филмски фестивал највише промовише у неком граду и закључили да су фотографије с црвеног тепиха највише препознатљиве у медијима”, казао је Пуриватра.

Нагласио је да је креативни тим Сарајево Филм Фестивала више од пола године опсежно израживао босанскохерцеговачке ћилиме из збирке Земаљског музеја БиХ те да се на крају одлучио за нови изглед црвеног тепиха који представља спој традиционалног и савременог.

Извор: Фена

Related Posts