БиХ, Вијести

Суд у Индији осудио шесторицу оптужених за силовање муслиманске дјевојчице

Off 10

Суд у Индији осудио је шесторицу од укупно седморице оптужених за силовање и убиство осмогодишње муслиманке које се догодило у јануару прошле године у регији Џаму и Кашмир.

“Шесторица су осуђени, а један оптуженик је ослобођен оптужби“, казао је један од адвоката одбране на суду у Патанкоту у провинцији Панџаб.

Локални медији јављају да се током дана очекује саопћење суда који би требао објавити и висину изречених казни осуђеницима.

Посљедњи, осми оптуженик за прошлогодишње брутално силовање и убиство дјевојчице у Џаму и Кашмиру је малољетник којем се суди на посебном суду.

Случај силовања и убиства дјевојчице из пастирске муслиманске породице потресао је свјетску јавност почетком прошле године када је дјевојчица киднапована, а њено унакажено и беживотно тијело пронађено је седмицу касније у мјесту Катуа.

Полицијском истрагом утврђено је да је дјевојчица била злостављана, изгладњивана и силована у једном храму, а међу злостављачима је било и локалних полицијских службеника.

Случај је изазвао масовне протесте у Индији, а двојица министара су поднијели оставке јер су првобитно стали у одбрану оптужених за тај злочин.

Related Posts