fbpx
БиХ, Вијести, Суд и тужилаштво

Суд БиХ: Бркићу три године и два мјесеца затвора за ратовање у Сирији

Off 6
Sud BiH

Суд Босне и Херцеговине је по молби Сафета Бркића, осуђеног за ратовање у Сирији, донио одлуку којом су преиначене пресуде овог и Општинског суда у Високом у погледу одлуке о казни и изрекао му јединствену затворску казну од три године и два мјесеца.

Суд БиХ је у децембру 2016. правоснажно осудио Бркића на три године затвора због организовања терористичке групе, односно ратовања у Сирији. Тамо је боравио све до 5. марта 2014. и заједно са другим лицима из БиХ учествовао у терористичким активностима, пружао помоћ и борио се на страни тзв. Исламске државе, у јединици “Муџахири Енсарије”.

Бркић је Суду БиХ упутио молбу за уједињење казни затвора које су изречене тим пресудама те узете као утврђене, а у коначници је добио три године и два мјесеца затвора.

“Осуђеном Сафету Бркићу, у изречену јединствену казну затвора урачунат ће се вријеме које је провео на издржавању изречене казне затвора по наведеним пресудама. У осталим дијеловима наведене пресуде остале су неизмијењене”, навели су у Суду БиХ.

Извор: БХРТ/Агенције

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže