БиХ, Вијести

Стање природне несреће у Тузли

Off 15
Foto: Mirela Bektić/BHRT

У Тузли је проглашено стање природне несреће, након што је обилна киша на овом подручју узроковала изливање бујичних вода и активирање клизишта, што је угрозило око 50 објеката и причинило велику материјалну штету.

О тренутној ситуацији на том подручју извјештава репортерка БХРТ-а Мирела Бектић.


Градски штаб Цивилне заштите је на синоћњој ванредној сједници констатовао да је изливање водотока узроковало велику материјалну штету при чему је потрган дио водоводне мреже, оштећени поједини мостови и путеви.

Активирано је десетак клизишта, а због најаве нових кишних падавина у наредним данима реално је очекивати и друга клизишта, навели су у Цивилној заштити.

Из Цивилне заштите подсјећају да се, према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, кишне падавине очекују још најмање пет наредних дана, односно до петка, 7. јуна.

Један од закључака Градског штаба Цивилне заштите је да се одмах приступи чишћењу водотока, поправци оштећених мостова, путева и друге инфраструктуре, да се приступи санацији одрона и клизишта, као и да се настави са свим другим активностима на отклањању посљедица.

Процјена штете ће бити извршена у наредном периоду.

Ријека Јала излила се јучер усљед обилних падавина и направила проблеме у Тузли и у Мјесној заједници Симин Хан, док је велика киша узроковала излевање потока на подручју насеља Липница.

Related Posts